15.04 - 19.04

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie - zupa mleczna, pieczywo mieszane, masło, wędlina, pomidor, herbata z cytryną, jabłko

Obiad - zupa ogórkowa, ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i śmietaną, kompot. 

Podwieczorek - 1/2 kajzerki, masło, ser żółty, papryka, herbata owocowa, mandarynka.

WTOREK

Śniadanie - zupa mleczna, pieczywo mieszane, masło,jajko, sałata, szczypiorek, herbata z cytryną, morela suszona.

Obiad - krupnik z kaszą manną i koperkiem, ziemniaki, kotlet mielony, marchewka z groszkiem,  kompot.

Podwieczorek - ciasteczka BelVita, kako, herbata owocowa, banan.

ŚRODA

Śniadanie - zupa mleczna, pieczywo mieszane, masło, wędlina, rzodkiewka, herbata z cytryną, kiwi.

Obiad - barszcz biały z białą kiełbasą, kasza gryczana, bitka ze schabu środkowego, ogórek kwaszony, kompot.

Podwieczorek - ciasto cytrynowe, jogurt owocowy, herbata owocowa, suszone plasterki jabłko- mango.

CZWARTEK 

Śniadanie - zupa mleczna, zapiekanka z wędliną, serem żółtym i ketchupem, herbata z cytryną. 

Obiad -zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, kurczak pieczony, mizeria, kompot.

Podwieczorek - bułka z masłem i dżemem, kisiel do picia, 1/2 pomarańczy.

PIĄTEK

Śniadanie - zupa mleczna, pieczywo mieszane, wędlina, ogórek kwaszony, herbata z cytryną i miodem, surowa marchewka do pochrupania.

Obiad - zupa pieczarkowa, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty kwaszonej, kompot. 

Podwieczorek - kanapka z masłem, wędliną i sałatą, kawa zbożowa na mleku, herbata owocowa, 1/2 jabłka.