17.02 - 21.02

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie - kasza manna na mleku, pieczywo mieszane, masło extra, szynka włoska, ogórek kwaszony, papryka, sałata, herbata z cytryną, 1/2 jabłka

Obiad -  zupa zacierkowa, ziemniaki, pieczone pałeczki z kurczaka, miks warzyw gotowanych z masłem i bułką tartą, kompot

Podwieczorek -  1/2 kajzerki, masło extra, dżem niskosłodzony, kakao, herbata owocowa, 1/2 banana

WTOREK

Śniadanie - ryż na mleku, pieczywo mieszane, masło extra, jajko, sałata szczypiorek, herbata z cytryną i miodem, plasterki suszonych jabłek z sokiem mango

Obiad -  kapuśniak, kluski leniwe z masłem i bułką tartą,  tarta marchewka z jabłkiem, kompot

Podwieczorek -  bułka żytni, masło extra, kiełbasa krakowska, pomidor, ogórek  zielony, sałata herbata owocowa, mango

ŚRODA

Śniadanie - płatki kukurydziane, pieczywo mieszane, masło extra, polędwica, rzodkiewka, sałata, papryka, herbata z cytryną i miodem, szklanka soku naturalnego jabłko - burak

Obiad -  zupa  szczawiowa, kasza pęczak, gulasz wieprzowy, mizeria, kompot

Podwieczorek  -  chałka z masłem, budyń, herbata miętowa, winogrona

CZWARTEK

Śniadanie -  płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło extra, parówka z szynki, ketchup, ogórek kwaszony, herbata z cytrynąi miodem, 1/2 gruszki

Obiad -  barszcz czerwony, pierogi z mięsem, surówka z czerwonej kapusty, kompot

Podwieczorek -  bułka orkiszowa,m masło extra, ser żółty Radamer, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku, herbata owocowa

PIĄTEK

Śniadanie -  zacierki na mleku, pieczywo mieszane, masło extra indyk pieczony, sałata rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną, surowa marchewka do pochrupania

Obiad -  krupnik, ziemniaki, kotlet rybny, surówka z kapusty kwaszonej, kompot truskawkowy

Podwieczorek -  biszkopty bezcukrowe, serek bieluch waniliowy, herbata owocowa, mandarynka